Vergi kaçırdığını itiraf etmişti: Shakira ikinci soruşturmadan muaf


İspanyol savcıların talebi doğrultusunda başlatılan bu ikinci vergi kaçakçılığı soruşturmasının davaya dönüşmesi talebi, yeterli kanıt bulunmadığı gerekçesiyle mahkeme tarafından reddedildi.

2012 ile 2014 yılları arasında 14 milyon 500 bin Euro değerindeki gelir vergisini ödemediği suçlamasıyla karşı karşıya kalan Shakira, yargılanmadan önce bir anlaşma yaparak bu durumu çözmüştü. Ancak gelir ve servet vergisi konusundaki dolandırıcılık iddiaları nedeniyle ikinci bir soruşturma daha başlatılmıştı.

Bu soruşturma kapsamında mahkeme, Shakira’nın 2018’de gelir beyannamesi ve kişisel gelir vergisini hazırlarken bilinçli olarak bilgi ve belgeleri ihmal ettiği iddiasını destekleyecek kanıt bulunmadığı sonucuna vararak, savcılığın ünlü şarkıcıya dava açma talebini reddetti.

Geçen yıl, İspanya’da hakkında 8 yıl 2 ay hapis cezası istenen vergi kaçırma suçlamalarını kabul eden Kolombiyalı şarkıcı, anlaşma yoluyla 2 milyon 900 bin dolar ceza ödeyerek bu süreci çözmüştü.

Mahkeme kaynaklarına göre Shakira, 2012 ile 2014 arasında İspanya’da yaşadığı dönemde altı farklı suçtan toplamda 14 milyon 500 bin Euro vergi kaçırmakla suçlanmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir